Sist oppdatert: 5. juni 2015

Gamlebyen i Fredrikstad er en plass for hele familien, og det finnes også en del aktiviteter som passer de minste ekstra godt.

  • Gamlebyen modelljernbanesenter – en verden i miniatyr:
    Fakta: 2 kilometer skinnegang, 400 kvadratmeter, 30 lokomotiv, Di.4 Kontrollrom, 50 sporskiftere, butikk og stasjonskafé
  • Fiske og krabbefiske er veldig populært i Fredrikstad og på Hvaler, og det finnes mange fine fiskeplasser på land og vann. Her er en oversikt over fiskeplasser som er lett tilgjengelig på Hvaler. Det er mulig å fiske i årevis på Hvaler uten å være på samme fiskeplass mer enn en gang! På Skjærhalden på Hvaler er det lagt opp til krabbefiske for barn på brygga. Dere må ha med utstyret selv, ellerse er det mulig å kjøpe på Skjærhalden.
  • Fotballmuseet avd. Fredrikstad dekker fotballhistorien for hele Norge, og er plassert på Nye Fredrikstad Stadion. Utstillingen viser mange ulike gjenstander knyttet til norsk fotball. I tillegg vil den besøkende finne flere interaktive overraskelser, mange av dem spesielt rettet mot barn. En kan oppleve hvordan det er å være under tribunen under kamp, få sjekket egen skuddstyrke i «straffeautomaten» og oppleve hvordan det er å bli intervjuet av TV2 på direkte TV.
  • Ytre Hvaler Nasjonalpark/Nasjonalparksenteret
  • Roald Amundsens opplevelsesløype: Lær mer om vår store polarhelt på en morsom måte! Egner du deg som polfarer? Finn det ut med oppdagelsesløypa på Roald Amundsens Minne. I det vakre landskapet rundt Roald Amundsens fødested kan du nå løse oppgaver i syv poster inspirert av den store polarhelten. Snurr kompassnålen på de forskjellige postene og løs morsomme og lærerike oppgaver.
  • Qulthus i Gamlebyen formidler kunst og kultur til barn, unge og voksne. Qulthus
    arrangerer ulike verksteder og utstillinger og har en egen kunstklubb for dem mellom 11 og 14 år.

Østfoldbadet i AskimHer finner du fasciliteter som bølgebasseng, strømkanal, klatrevegg, 25 meters basseng, stuping, sklier, opplæringsbasseng, terapibasseng, boblebad, massasjebasseng ute, kaldstamp og kafeteria.

Kanopadling i Haldenkanalen 
Haldenkanalen er 8 mil lang, og det er nå tilrettelagt med flere nye gapahuker og leirplasser langs hele kanalen. Det er flere steder hvor man kan leie kano, og returtransport kan man også ordne enkelte steder. Eventuelt kan man padle en vei og ta rute båten tilbake, den tar ikke noe ekstra for sykkel og kano.  
     
Romsåsen gruver i Askim   
Gamle Nikkelgruver – eneste som er åpne i Norge. Her kan man klatre innvendig 9 meter, rappellere i sjakter 20 meter inne gruva. Eller man kan klatre utvendig, tretoppklatring, zip line og mye gøy. Det er også en flott leirplass på området som man kan benytte til grill, overnatting.

Svarverud Gård, Eidsberg Sommeropplevelser i form av leir – under sommerferien. Leve av og i naturen.

Elgsafari på Olberg gård i Trøgstad er eksotisk for mange.

  

Mange fine museum man kan ta turen innom. 

I indre Østfold er det også mange tjern og vann som egner seg godt for fiske. Man kan være med på trolling – fiskeguider og ta storgjedda. Det er også mange flotte steder man kan benytte seg av sykkelen.

Reisetipsene er gitt av Visit Indre Østfold og Visit Fredrikstad & Hvaler

Hva synes du om artikkelen?