Sist oppdatert: 5. juni 2015

Flåmsbana. Foto: Morten Rakke, Visit FlomBrevandring på Nigardsbreen
En lett og triveleg bretur på Nigardsbreen i Jostedalen passer for alle fra 6 år og oppover. 

Flåmsbana
En utrulig togreise mellom høgfjellsstasjonen Myrdal ned til Flåm stasjon ved Sognefjorden. Lonely Planet Traveller kåret Flåmsbana til verdenss beste togreise i 2014!

Motorikpark™
Motorikpark er en stor utandørs aktivitetspark med lekeapparater for store og små barn, trampoline, balanselabyrint, klatring, tråbilbane med mer. 

Sogn Folkemuseum
Forutan en «vanlig» lekeplass, med enkle lekeapparater, gammeldagse stylter, og ekte laftetømmer, slik at en kan bygge seg et eget tømmerhus, har museet en flott naturlekeplass i skogen nedenfor hovedbygningen. En kan klatre og huske, eller finne seg en fredelig plett for roligere sysler. Du finner også en spennende naturlekeløype for barn her. 

Lustrabadet
Stupetårn, 25 meter basseng, sklie med tidtakingssystem, barnebasseng med luftbobler, grotte og utekulper. 

Grotlesanden (Bremanger)
Grotlesanden i Bremanger er en av Norges vakreste sandstrender. Den 700 meter lange stranden har silkemyk, hvit sand og er omkranset av åpne svaberg. Her kan man grille, bade og leke i sanden. Grotlesanden ligger ved bygden Grotle i Bremanger, og det er parkeringsplass like ved stranden. Man kan overnatte på idylliske rorbuer i rolige omgivelser og bruke dagene på krabbefiske, båtturer og fotturer i fantastisk natur.

Værlandet og BulandetVærlandet og Bulandet (Askvoll)
Værlandet og Bulandet er en øygruppe i havgapet i Askvoll kommune. Øyene er vakkert knytt sammen av veien Norsjøporten. Veien har 6 bruer og cirka 5 kilometer vei. Med lett kuppert terreng er en sykkeltur langs Nordsjøporten en flott opplevelse for store og små. Andre populære familieaktiviteter er fotturer i lett terreng, havørnsafari, besøk på Norsk Sjøgfuglsenter, båtturer og krabbefiske i fjæra. Til Værlandet og Bulandet kommer man enkelt med ferje fra Askvoll.

Kaptein Krabbe og sjøstjernene (Gulen)
Er du glad i å dykke, men får ikke tid til å dyrke hobbyen din? Da bør du ta turen til Gulen Dykkesenter. I 2014 startet Eventus Barnehage i Bergen et unikt samarbeid med Gulen Dykkesenter. Prosjektet heter «Kaptein Krabbe og sjøstjernene». Barnehagen stiller sine pedagoger til disposisjon for dykkeglade foreldre. Mens foreldrene får utforske verden under vann er barna godt ivaretatt av erfarne pedagoger som gir barna maritime opplevelser i form av mat, ekspedisjoner og turer.

Familiesurf på Stad
På den kilometer lange sandstranda i Hoddevik finner du et av Norges beste og vakreste surfesteder. I Hoddevik kan surfere, både nybegynnere og viderekomne, bo i det store hvite huset Strandro, som ligger et steinkast fra det store blå Atlanterhavet. Stad Surfing arrangerer kurs for hele familien, og har utleie av brett, våtdrakter og vinterdrakter. De som ikke vil surfe kan nyte det late og herlige strandlivet. 

Nave Hjortefarm
Opplev hjort på nært hold på den nye hjortefarmen Nave ved kysten av Nordfjord. Kanskje får du være med å gi dem mat? På gården finner du også kasjmir-geiter, lama, esel og hund. Ørretfiske, båt – og kanoutleige og  leirplass ved Navevatnet med 16 manns lavvo, gapahuk og bålpanner. 

Moro på hesteryggen
Stall Rygg i Gloppen tilbyr riding og kjøring for heile familien, hele året. De legger opp turene etter dine ønsker og ferdigheter, og alle vil få et tilbud som passer. Du kan også bli med på rideweekend, med overnatting på stølen. Det er  også flere som tilbyr riding i Nordfjord. 

Gårdsferie hos Aud i Myklebustdalen
I Myklebustdalen i Gloppen kan dere nyte en avslappende gårdsferie i idylliske omgivelser, med utsikt til fosser og isbreer, og rett i nærheten finner du ørretvann og båt. Ta med hele familien på en lett fjelltur, opplev gardsmuseet, tradisjonsbaking, stølsbesøk og late dager. Herifra er det også lett å ta dagsturer til kjente mål som Briksdalsbreen i indre, eller utover mot kysten. 

Reisetipsene er gitt av  Visit FjordkystenVisit Sognefjord og Reisemål Stryn & Nordfjord  

Hva synes du om artikkelen?