Sist oppdatert: 8. juni 2015

Opplev Trøndelag på sykkel
Trøndelag-regionen har sykkelpakker inkludert sykkelleie, sykkeltransport, overnatting, middag, lunsj, rutebeskrivelse og bagasjetransport.
Sykkelturer tilbys bl. annet på «Den Gyldne Omveien» på Inderøy, på Røros eller langs kysten i Trøndelag. 

Foto: Copyright Ringve Museum TrondheimBarnas Trondheim

I Trondheim får barna utløp for all sin utforsketrang, og er selv med på å skape sine egne opplevelser. På Rockheim, nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock, kan barn bruke skjermer og miksebord, og det er delaktighet som styrer mange av utstillingene. 

Også Pirbadet og Vitenssenteret er populære attraksjoner for hele familien, med mye artig vannlek og vitenskapelige eksperimenter. 

På Ringve Musikkhistoriske Museum kan barna blant annet lage instrument som yoghurtbeger-gitar. Det er også tromme- og gitarkurs og egne barneomvisninger, samt eventyrstund. Sesongåpning 19. juni. 
For de som ønsker mer fysisk aktivitet, kan utforske Trondheim i en kajakk eller på sykkel. 

På båttur
Elver og innsjøer over hele Trøndelag kan utforskes med kano eller kajakk eller i tilknytning til andre aktiviteter. Du kan bli med på villmarksleir med overnatting i gapahuk, matlaging over åpen ild, og kanskje ta en tur i badstua? Flere ridesentre guider barn og voksne på alt fra dagsturer til lengre overnattingsturer i fjellet. For de som har lyst på litt mer fart, kan bli med på rafting i Oppdal eller en RIB-båt safari ved Trøndelags kysten.

Moskussafari på Oppdal. Foto: Sigbjørn FrengenMøte med moskusen
Kun et fåtall steder i verden kan du se de mektige moskusene på nært hold, men på Dovrefjell i Oppdal går det guidete safariturer om sommeren. Med moskusen på nært hold blir du fort ydmyk og bergtatt. En flokk på 11-12 dyr står samlet og spiser, bare 200 meter nedenfor der du og resten av gruppen har posisjonert dere. 

Flere av reisetipsene er gitt av Trøndelag Reiseliv AS

Hva synes du om artikkelen?