Sist oppdatert: 8. juni 2015

Bø Sommarland
Skandinavias største vannpark, feiret 30-årsjubileum i 2015. Alle basseng og de fleste sklier holder en vanntemperatur på 25 grader. Masse aktiviteter for både store og små. I Vannland finner du et stort basseng med flere nivåer og små vannsklier. På Bøverstranda kan du slappe av på solsenga mens smårollingene koser seg i den grunne delen av det oppvarmede bassenget. Ønsker man en tur ut av bassenget kan man teste de tørre aktivitetene i Leikeland. 

Høyt og lavt klatrepark, Bø
Nyhet juni 2015.Ta med hele familien for en aktiv og morsom dag, fylt av spenning og mestring høyt oppe i trærne. Her har de voksne det like moro som barna. Opplev spennende aktiviteter sammen! Besteforeldre kan følge barnebarnas aktiviteter oppi trærne, fra fine turstier inne i parken.
Du kan boltre deg i hele 70 ulike apparater i skogen. Barn helt ned i 2-årsalderen kan prøve seg i egne tilrettelagte ”løyper” i parken, samtidig som det høyeste ”klatrepunktet” er hele 30 meter over bakken for de aller tøffeste.

Stråholmen
Stråholmen er på mange måter en av Kragerøskjærgårdens mest eksotiske øyer. Stråholmen ligger lengst ute mot nord og grenser til Bamble kommune. Øya er omtrent 1,5 km lang, 1 km på det bredeste, og ligger 2 km nord for Jomfruland. Øya har en flott sandstrand og molo. Besøkende kan møte villsau, som er sluppet løs for å gjenskape det rike botaniske kulturlandskapet. 

Vierli turistsenter
1010 meter over havet finner du Vierli Turistsenter – og opplevelser for alle. Her er det turløyper, barnas seter, kultur, fiske, turorientering, for å nevne noe.

Klatreparken i Skien
I klatreparken er det ulike klatreløyper som er montert mellom trærne i skogen vår. For de minste er det en egen barneløype. Deretter er det familieløyper og andre løyper som byr på økende grad av utfordringer. Den vanskeligste er for de mest avanserte med både fysiske utfordringer og høyder som skal utfordres. Barneløypa er ca 1 – 1½ meter over bakken, mens de høyeste aktivitetene er 10 meter over fast grunn. 

Telemarkskanalen
I dag kommer turister fra nær og fjern for å oppleve denne unike vannveien som framstår omtrent som for over hundre år siden. De steinsmurte sluseveggene, de enorme sluseportene, åpne- og lukkemekanismen – alt er autentisk. En reise i Telemarkskanalen er en reise i natur og kultur, gjennom sluser og kanaler og over store vann der naturen stadig endrer seg. Kanalen strekker seg 105 km inn i landet fra Skien til Dalen, og man kan velge mellom turer fra 2 til 11 timer. Det er også piratcruise for familier i sommer.

Krossobanen. Foto: Nancy Bundt / VisitRjukan  Krossobanen
Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 og gitt som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola i vinterhalvåret. Banen er renovert, med nytt maskineri og andre tekniske installasjoner. Kjørerommet og maskineriet kan besøkes på forespørsel. 

Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra fraktes passasjerene opp til en høyde av 886 m.o.h. Der er det en storslått utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen.

Gaustabanen
Åpner for sommersesongen 25. juni. Gaustabanen gir deg mulighet til å komme på Gaustatoppen uten spesielt mye slit og svette. Banen er en helt unik turistattraksjon. Taubanen inne i Gaustatoppen har vært en godt bevart hemmelighet, nå har dere muligheten til å oppleve en tur til toppen. Gaustabanen består av en batteridrevet vogn på skinner som frakter passasjerene 860 meter horisontalt innover i fjellet. Midt inne i fjellet er det en mellom- og omlastningsstasjon, hvorfra det går en skinnegående pendelbane i skråsjakt med lengde 1045 meter opp til 1800 moh. Derfra er det utgang fra anlegget til den såkalte Tuddalstippen, like i underkant av Gaustatoppen Turisthytte.

Kragerø
Kragerø er et sommereldorado med sin fantastiske skjærgård bestående av 495 holmer og øyer. I Kragerø har du mange muligheter får å nyte båtlivet i alle former.
Kragerø sentrum er i seg selv en attraksjon med sine gamle trehus, trange smau, et mylder av trapper, små torg, kronglete gater, gallerier, restauranter og koselige butikker. Kragerø sentrum strekker seg helt ned til båthavna, og det er gangavstand til flotte friområder med badestrender og saltvannsbasseng. Rundt byen ligger friområder med mange flotte vann, som er ideelle for skogsturer, padling og ferskvannsfiske. 

Håvardsrud seterliv, Rjukan
Håvardsrud Seterliv er en tradisjonsrik norsk seter i Skirvedalen. Her kan ungene kose seg, løpe fritt og bli kjent med gårdsdyr. Budeiene som jobber på setra viser og forteller hvordan en skal hanskes med dyra. Både voksne og barn kan være med på flytting av smådyr, stell av kyllinger,  henting av kyr, melking og foring. Ungene kan sitte på torvtaket og kose med kaninene, eller hoppe fra stein til stein med geitekje og koppelam. Fore grisene med surmelk som spruter er også en slager.

Kilder: Visit Telemark og Visit Rjukan


Hva synes du om artikkelen?