Sist oppdatert: 5. juni 2015

Barnas dyrepark, Lindesnes:
Her er det dyr og fugler, og masse aktiviteter: lekelåve, snekkerbod, natursti, ridebane, lekeplass, kiosk, overbygget spiseplass, grillplass for medbragt mat, innendørs lokale for bespisning, du kan hoppe i høyet på låven og hver dag kan du være med og mate dyrene.

Aquarama, Kristiansand:
Aquarama er et komplett anlegg med badeland, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall og ulike tilbud innen folkehelse.

Kristiansand Dyrepark:
Feirer 50-årsjubileum i år. Norges største familieattraksjon og en resort som består av Dyreparken, Badelandet (egen park med egen inngangsbillett) og sjørøverhotellet Abra Havn. De tilbyr også flere andre typer overnatting, alt fra hotell til camping.
Dyreparkens  historie strekker seg tilbake til 1966, og Parken er over 600 mål stor. 
I Dyreparken er det nå 148 ulike dyr og 700 - 800 individer (bortsett fra fisker). Dyrene har store områder til disposisjon. De har en rekke aktiviteter, som spenner seg alt fra tømmerrenne og bob-bane til karuseller og sjørøverskuter. 

Rafting i Marnadalselva:
Passer for hele familien. Her kan barn helt ned til 6 års alder bli med. Turene tilpasses deltakerne når det gjelder vanskelighetsgrad og aktiviteter underveis. Erfarne og dyktige guider instruerer i forkant og deltar på. En raftingtur tar ca. 3 timer. Turen starter på Hesså i Marnardal. Her får deltakerne utlevert utstyr og første intstruksjoner. 

Elgsafari i Marnadal: 
Bli med på en spennende tur på jakt etter "skogens konge" i sitt rette element. 

Sørlandsbadet, Lyngdal: 
Badeland med både inne og uteanlegg, samt treningssenter, spa, velvære, cafe, fysioterapi og turløyper. Hele opplevelsessenteret har aktivitet, helse og velvære i fokus.

Ved Lindesnes fyr. Foto: Heidi Sørvig (c) Visit Sørlandet ASHausvikodden Fort:
Under den 2. Verdenskrig  bygget Tyskland ut et enormt system av festningeanlegg. Hausvikodden er et slikt anlegg. Dette kystfortet var typisk for okkupantenes mange festningeanlegg. Her ved munningen av Rosfjord, ble det bygget brakker, bunkers og løpeganger. Det ble sprengt ut et nett av tunneler. Foran hver tunnelmunning pekte kanoner utover havet. (som nå er tatt inn for  

Lindesnes fyr
Norges første fyr ble tent på Lindesnes i 1656. På norges sydspiss finner du spor etter mer enn 350 års fyr- og sjøfartshistorie. I dag er bygninger og anlegg på Lindesnes stort sett bevart slik fyrstasjonen var på begynnelsen av 1900-tallet. Fyrstasjonen lever videre, både som navigasjonshjelpemiddel og kulturminne. Lindesnes fyr er også fyrmuseum med utstillinger, film og fortellinger om et langt liv i sjøfartens tjeneste.

Strandliv i sør
Sørlandet har mange flotte strender. Du kan for eksempel gå på stranden midt i Kristiansand by på Bystranda, eller besøke den 800 meter lange sandstranden Sjøsanden i Mandal. 

Hva synes du om artikkelen?