Sist oppdatert: 5. juni 2015

Nordnorsk vitensenter
Lek dere til kunnskap i vitensenterets mer enn 80 interaktive installasjoner. I sommer arrangeres også en eksperimentklubb. Det vises også filmer i 360 grader i landets største planetarium. Det er fire hovedtema i vitensenteret: kropp og hjerne, energi og miljø i nord, klima og vær og himmelen over oss.

Les mer på Nordnorsk vitensenters nettsider

Polaria
Polaria er et opplevelsessenter med panoramakino, arktisk akvarium og kunnskapsbaserte utstillinger. I akvariet er det storkobbene som er hovedattraksjonen – en aktisk selart som er populære både blant barn og voksne, mye grunnet sitt rolige gemytt og intelligente vesen. I akvariet kan dere se fiskearter som lever i områdene rundt Tromsø og videre nordover. Vannet i akvariene er kaldt slik at fiskene trives.

Les mer på Polarias nettsider

Polarpark
Polar Park er verdens nordligste dyrepark. Her kan du se bjørn, ulv, gaupe, jerv, polarrev, hjort, elg, reinsdyr, moskus og mink. Polar Park er en av de dyreparkene i verden med mest plass per dyr. De kan gjemme seg hvis de ønsker det, men de fleste er veldig sosiale og nysgjerrige, og ikke redde for mennesker. Beregn likevel god tid.

Les mer på Polar Parks nettsider

Senjatrollet Hulder og Trollparken
Velkommen til verdens største troll og trollkjerring. Ta sesamtoget, besøk galleriet eller kaféen og lek på lekeplassen. Trollshow hver dag i tidsrommet 02.07-07.08. Nytt av året er Trolltingets bibliotek.

Les mer på Senjatrollets nettsider

Universitetsmuseet i Tromsø
Universitetsmuseet i Tromsø omfatter Tromsø Museum, Polarmuseet, MS Polstjerna og Tromsø aktisk-alpine botaniske hage. Nord-Norges største museum med fokus på natur, dyreliv, samisk kultur, nordlys, dinosaurer og vikinger.

Les mer på Universitetsmuseet i Tromsøs nettsider

Elvebåttur til Mollisfossen
Mollisfossen er et av Europas største vannfall – 269 meter høy med 140 meter fritt fall før vannmassene dundrer i bakken. Elvebåtturen starter ved Saraelv og passerer grensen til Reisa Nasjonalpark ved Seima. Der finnes det et 4000 år gammelt bergmaleri som kan ses. Den lange, smale båten manøvreres trygt gjennom hissige bølger og skummende stryk mens man kan oppleve naturen tett på. Båtturen passer for folk i alle aldre og tar i overkant av tre timer.

Les mer på Saraelvs nettsider

Fjellheisen i Tromsø
Taubanen går til Storsteinen på Fløya, 421 meter over havet. Turen opp tar fire minutter. Få panoramautsikt over Tromsø og de omkringliggende øyene og fjordene. Fløya er også et godt utgangspunkt for turer i området. Fjellstua tilbyr mat. Fjellheisen ble åpnet i februar 1961. Nye gondoler var på plass i 2015. Åpen 10:00-01:00, avganger hver halve time.

Les mer på Fjellheisens nettsider

Hva synes du om artikkelen?