Isabella og Kristoffer har blitt fire år. Fortsatt er det få som tror at de er tvillinger. Hun er mørk – han  er lys.

Sist oppdatert: 10. august 2012

Isabella og Kristoffer har blitt fire år – og fortsatt er de mer ulike enn andre tvillinger. Isabella er typisk latinsk og har brune øyne, kastanjebrunt hår og mørk karamell-farget hud. Om sommeren blir hun veldig mørk i huden, og da er hun og tvillingbroren enda mer ulike.

Les også: Fikk én lys og én mørk tvilling

Kristoffer er helt lys i huden, lysebrune øyne og lys blondt hår. Mamma Ine forteller at mange lurer når de ser henne med de to jevngamle barna.

– Hvor gamle er de?, er ofte første spørsmål. Når jeg svarer «de er fire», er standardkommentaren: – Hæ?? Er de tvillinger? Det hadde jeg aldri trodd!

Slik ser mammakroppen ut

Har mange ulike interesser – men er alltid sammen
Ine har etter hvert blitt vant til at folk lurer, og synes det bare er hyggelig. Selv er hun mest opptatt av Isabella og Kristoffer, både som enkeltpersoner og som «team».

– De har kun vært fra hverandre to ganger. Ellers har de vært sammen hver dag siden de ble født. De er sterkt knyttet til hverandre og trives i hverandres selskap. Og selv om begge har sine favoritter og spesialområder, blir den andre med på det den ene liker.

Hva får barnet ditt til å føle seg elsket?

For når Isabella vil se en prinsessfilm, blir Kristoffer gjerne med på det. Og når Kristoffer leker med Ben10, er hun ivrig med på leken. Ine forteller at jenta liker dokker, sommerfugler og alt som er fint å se på. Hun nynner og synger hele tiden og dikter gjerne opp sanger.

Kristoffer elsker biler og fly og er en kløpper med fotballen. 15 måneder gammel sparket han målrettet mot veggen i lekegrinda – som toåring slapp han ballen ned, for så å sparke den.

– De har fått samme oppdragelsen, men har fått ulike interesser. Men de leker nesten alltid sammen. De er veldig interessert i hverandres ting, sier Ine.

Om to år skal de begynne på skolen. Om Kristoffer og Isabella skal gå i samme klasse, har ikke foreldrene tatt stilling til. I dag går de i en liten barnehage med ni barn på liten avdeling og 18 barn i deres avdeling for de store. - På deres avdeling er det hele tre tvillingpar! Så de blir tvillingvant, i hvert fall! ler Ine. Selv har Ine hatt et utfordrende år på mange måter.

Foto: Caspersen foto, Vestby.

Lærerik lek med jevnaldrende

- For en fantastisk alder!
Omstillinger på jobb og flere operasjoner har gjort at det har vært tøft. Nå ser hun framover igjen mot et nytt år med nye utfordringer.

- Som mange familier har vi både oppturer og nedturer - det gjelder bare å komme seg gjennom det, sier Ine.

Ine koser seg stort med barnas utvikling og tar seg selv hele tiden i å tenke; for en fantasktisk alder de er i nå!

- Alle aldre er nok fantastiske på sin måte, men hvert år sier jeg det samme: Denne alderen er helt utrolig! Nå er de veldig glade i meg. "Jeg elsker deg, mamma. Jeg elsker deg helt til himmelen, stjernene, blomstene, regnbuen - og tilbake!" De er kjempesøte. Hver dag er en glede sammen med Isabella og Kristoffer, sier Ine. 

Tatoverer barna på kroppen

Homofile Petter oppfylte pappadrømmen

Ga datteren nytt navn etter tre år!

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBleieslutt på en helg
Neste artikkelKortvarig foreldrelykke
DEL