Fra ca. 23. august til 23. september
Bevegelig jordtegn.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Jomfrubarn er forsiktige og reserverte, og liker å betrakte omgivelsene. De har ofte trøbbel med fordøyelsen – en jomfrubaby som ikke har fått opp rapen etter måltidet kan lage lurveleven.

FARGE: Gul
TEMPERAMENT: Melankolsk (tunglynt, trist, uglad )
TYPE: Feminin og introvert (innadvendt)
UKEDAG: Onsdag

KJENTE PERSONER: Mor Theresa, Ingrid Bergman, Michael Jackson, Leo Tolstoj, Sean Connery, Cameron Diaz, Sophia Loren, Greta Garbo, Richard Gere, Bruce Springsteen, Kjell Magne Bondevik

STIKKORD: Flittig, pliktoppfyllende, forsiktig, nøysom, rettskaffen, har kritisk sans, renslig, ordentlig, ryddig. Kan være overkritisk, fantasiløs, følelseskald, egosentrisk, streng.

Jomfruene er analytiske, fornuftige, praktiske og rasjonelle. Dessuten er de ordensmennesker, og har sansen for system og detaljer. De går gjerne grundig inn i ting, og er nøyaktige og skikkelige. Dessuten er de forfengelige, og kan ha litt prestasjonsangst.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av fiskene kan jomfruen lære å slippe kontrollen, stole mer på magefølelsen og ikke overanalysere alt.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om jomfrubarna:
Jomfruen er et jordtegn, og jomfrubarna er ofte litt innadvendte. De liker system, og kan gjerne sortere lekene sine. Ofte er de redd for tingene sine, og tar godt vare på dem.

Jomfrubarn er observerende og betraktende. Hvis de voksne snakker til dem, kan de gjerne bli sittende å betrakte en stund først, før de går og gjør det de har blitt bedt om.

De har ofte sensitive tarmer, og er utsatt for matallergi og matintoleranse. Det er typisk jomfrubabyer å kjenne det om den rapen ikke har kommet opp – det kan bli et voldsomt olster til det er i orden.

Kritikk liker jomfrubarnet dårlig – de er sårbare for negative tilbakemeldinger.

Jomfrubarna liker å holde på med detaljer og “putleting”, som lego eller perler.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Les mer om:

Væren som barn

Tyren som barn

Tvillingen som barn

Krepsen som barn

Løven som barn

Vekten som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Steinbukken som barn

Vannmannen som barn

Fisken som barn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKrepsebarnet
Neste artikkelVektbarnet
DEL