Fra ca. 20. januar til 19. februar
Fast lufttegn.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Vannmannbarn er individualister, og opponerer gjerne mot det de oppfatter som gammelmodig og stivnet. Læreren, for eksempel. Eller foreldrene.

FARGE: Turkis
TEMPERAMENT: Sangvinsk (lett bevegelig, livlig, sorgløs, forhåpningsfull)
TYPE: Maskulin og ekstrovert (utadvendt)
UKEDAG: Lørdag
KJENTE PERSONER: Øystein Sunde, August Strindberg, Oprah Winfrey, Phil Collins, Charles Darwin, John Travolta, Virginia Woolf, Leif Juster, Abraham Lincoln, Thomas Alva Edison, Ronald Reagan

STIKKORD: Intellektuelt sterk, åpent og fordomsfritt sinn, trofast, høye idealer, åndelig mot, sans for utradisjonelle ideer. Kan være radikal i sin tenkning men konservativ i praksis. Kan være opprørsk, sentimental, dumsnill, taktløs og eksentrisk.

Vannmannen liker utfordringer, og er ikke redd for å sprenge grenser eller bryte med tradisjoner. Vannmenn er nytenkende, og liker alt som er forut for sin tid. Frihet er viktig – det samme er muligheten til å skape sin egen stil. Vannmenn hater urettferdighet. De trives bra i gruppearbeid, og unngår gjerne rutinearbeid.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av løven kan vannmannen lære å være varm og sjenerøs, og komme i kontakt med det indre barnet igjen.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om vannmannbarna:
Vannmannen er et lufttegn, og vannmannbarna vil gjøre ting på sin egen måte. De spør gjerne hvordan noe skal gjøres, men gjør det på sitt eget vis likevel. De er opptatt av å finne sin egen stil. Når det kommer til klær, velger de ikke nødvendigvis moten andre går i – de finner noe eget, som de trives godt i. De er originale, kreative og nytenkende.

Barn født i vannmannen liker å provosere. Systemer eller personer de oppfatter som rigide, gammeldagse og stivnede, opponerer de mot. Det gjelder enten det er skolen, en konkret lærer, eller foreldrene hjemme. Vannmannbarna har noe rebelsk i seg, og er veldig individualistiske. De finner sin egen stil og går sin egen vei, noe som kan være en utfordring for “the establishment”.

Venner er viktig for vannmannen. Men har ikke vannmannbarnet noen i kretsen som er på samme frekvens, velger det heller å være alene, og blir som kjerringa mot strømmen.

Vannmenn er teamfolk, og trives godt når de finner sin rette gruppe eller forening.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Les mer om:

Væren som barn

Tyren som barn

Tvillingen som barn

Krepsen som barn

Løven som barn

Jomfruen som barn

Vekten som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Steinbukken som barn

Fisken som barn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel10 kjappe om smokkeslutt
Neste artikkelVærbarnet
DEL