Mat skal være både godt og gøy. Vi er sikre på at denne trerettersen vil få deg til å smile! Begynn med grønnsaksspyd med scampi, fortsett med mangoglassert laks og avrund med youghurtis med jordbærsaus.

Sist oppdatert: 9. juli 2012

Forrett: Grønnsaksspyd med scampi
Min erfaring er at om man skal få små barn til å sitte gjennom en treretters, må ikke maten bare være god, den må også være litt gøy. Derfor starter jeg med grønnsaksspyd med scampi. Jeg valgte favorittgrønnsakene til 4-åringen min, man kan også bruke f.eks paprika, minimais og lettstekt sopp. Jeg severte dette med en enkel og mild avocadodip. 

Dette trenger du:
– 12 rå scampi
– 1 ts knust hvitløk
– 1 ss olje
– Litt salt og pepper
– 8 cherrytomater
– 8 tykke skiver agurk

Slik gjør du: Skrell scampiene og ha over knust hvitløk, olje, salt og pepper. Bland godt slik at alle scampiene blir dekket av marinaden. Stek dem i varm stekepanne, et par minutter på hver side. Tre scampi og grønnsaker inn på spyd.

Avocadodip
– 1 moden avocado
– 1 ss lettrømme
– Litt salt og pepper

Mos avocadoen godt med en gaffel. Bland inn rømmen og smak til med salt og pepper.

Hovedrett: Mangoglassert laks
Til hovedrett valgte jeg mangoglassert laks med mangosalat og ovnsstekte poteter. Dette er en himmelsk sommerrett som er populær både blant både store og små. Er det små barn tilstede kan man være litt forsiktig med nykvernet salt og pepper, det er endel barn som ikke er så glad i «sterke» biter i maten.

 
Dette trenger du:
– 4 laksefileter uten skinn
– 4 ts mangochutney
 
Mangosalat
– 1 mango
– 1 pk ruccola
– Cherrytomater
– 1 ss hvitvinseddik, gjerne med bringebær
– 1 ss god olje
– Nykvernet salt og pepper
 
Ovnsstekte potetbåter
– 8 store poteter
– Olje, nykvernet salt og pepper
 
Sett ovnen på 250 grader. Kutt potetene i båter og legg dem i en ildfast form. Ha over olje, nykvernet salt og pepper. Rør godt. Vent til ovnen er varm nok før du setter inn potetene. La dem steke i 30-40 min.

Gni laksen med litt salt. Ha smør og laksefiletene i en varm stekepanne og la dem steke til de er litt over halvstekt. Snu dem og ha en teskje med mangochutney over hver laksefilet. La dem steke et par minutter, til de er gjennomstekte.

Bland ruccola med eddik, olje og salt og pepper. Kutt opp mango og cherrytomater og vend inn i ruccolaen.

Dessert: Yoghurtis med jordbærsaus
Siden de kjempegode norske jordbærene har kommet, har jeg laget en yoghurtis med jordbærsaus og friske jordbær til dessert. Start med isen 6 timer før desserten skal severes,  og pass på å røre i den slik at den blir silkemyk og glatt. Sett isen i kjøleskapet før du serverer hovedretten. Mens noen andre rydder bordet fordeler du is i skåler, heller over jordbærsausen og serverer med friske jordbær på toppen.

Dette trenger du:
– 1 dl kremfløte
– 2,5 dl vaniljeyoghurt
– 3 eggeplommer
– 2 ss melis

Jordbærsaus
– 1 kurv jordbær
– 4 ss melis
 
+ 1/2 kurv jordbær til pynt
 
Rens jordbærene og mos dem i en blender eller med en kraftig stavmikser sammen med melis. Om du ønsker en ekstra rosa og silkemyk is, kan du sile sausen, men det er ikke nødvendig.
 
Pisk fløten til krem. Pisk egg og melis til eggedosis. Vend sammen krem, yohurt, eggedosis og halvparten av jordbærsausen. Sett resten av sausen i en skål med lokk i kjøleskapet. Ha isen i en boks med lokk og sett den i fryseren. Rør i den ca hver halvtime. Etter 4-5 timer er den klar til å nytes. Server den med resten av jordbærsausen og friske jordbær.

Det enkle er ofte det beste. Ta turen innom Enkelt og greit for mer inspirasjon og gode oppskrifter!

Les de andre treretters menyene:

SpisDrikkLev

Trines matblogg

På kjøkkenbenken

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTrines matblogg
Neste artikkelSpisDrikkLev
DEL