Hva er vel bedre enn boller med krem? Fyll hveteboller med vaniljekrem eller makronfyll så får du deilige fastelavnsboller!

Publisert: 4. februar 2013

Ingredienser (12 porsjoner)

  •  100 g  smør 

  •  3 dl  melk 

  •  1 pk  gjær 

  •  10 dl  hvetemel 

  •  1 dl  sukker 

  •  1 ts  malt kardemomme 

  •  ½ ts  salt 

makronfyll eller vaniljekrem

Slik gjør du:
1. Smelt smør og ha i melk. Rør  ut  gjær i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

2. Gjør klar det fyllet du vil bruke. Pisk for eksempel vanlig krem og bland inn frø fra en vaniljestang.

3. Del deigen i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving (20-30 minutter).

4. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl dem på rist.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Les mer: Deilig gjærbakst

Les mer: Kveldskos med god samvittighet

Les mer: Sunn og god turmat

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSlik går du fram for å stanse muligheten for videre kjøp
Neste artikkel50 grunner til at treåringen min blir sint
DEL