En god kyllinggryte passer godt når høsten stormer ute og regnet plasker mot vinduet. Her lager du alt fra bunnen av, og kan dermed variere etter smak og behag. Enkelt og greit når alt er klart i bare én gryte!

Sist oppdatert: 10. september 2012

Dette trenger du til kraften:

– 2,5 liter vann

– 2 store gulrøtter

– 1 middels stor løk

– 50 g sellerirot

– 50 g purre

Baconet skal kuttes eller klippes opp i små biter.

Ellers trenger man:

– 5 kyllingfileter

– 50 g hvetemel  

– 50 g margarin

– 1 liten løk

– 4 dl lettmelk

– 6-8 dl kyllingkraft

Del paprikaen og gulroten i tynne staver.

– 1 ss sweet chilisaus

– 1 klype salt

– 40 g finklippet bacon

– 40 g purre, finsnittet

– 1/2 gulrot  

– 1/2 grønn paprika

Slik gjør du:
Kok opp vann sammen med rensede og grovkuttede grønnsaker. La dette koke ca 15 minutter slik at grønnsakene setter smak på det som skal bli kraften. Legg så i kyllingfiletene, og la det trekke i ca 10 minutter. Ta kyllingfiletene opp av vannet og kutt dem opp i strimler etter at de har avkjølt seg litt. Finsnitt purre og finklipp bacon, stek baconet og ta det til siden.

Slik lager du sausen:
Smelt 50 gram margarin og tilsett den finhakkede løken. La dette surre til løken er blitt blank og myk. Tilsett deretter hvetemelet og visp godt. Spe med melken og la det koke opp. Spe så med kraften og la sausen koke til all melsmak er borte - det tar som regel 15-20 minutter. Tilsett sweet chilisaus og salt etter smak. 

Tilsett resten og retten er klar!
Til slutt har du i paprika og gulrot, snittet i fine staver og strimlet kyllingfilet. Mens sausen koker, lager du risen (jeg brukte nok til 4 porsjoner). Når den er klar, tilsetter du risen i gryten sammen med purre og stekt bacon.

Server gjerne med hvitløksbrød til!

Bon appetitt!

 Lyst på mer inspirasjon? Ta turen innom matbloggen Den glade kjøkkenskriver

Les også: Mer grønnsaker til barna!

Les også: Smake seg til!

Les også: Er barnet overvektig?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBolognese med potetlokk
Neste artikkelBarn finner på de rareste ting
DEL