Du har hørt og lest det før; hvordan få barna til å spise mer grønnsaker. At det er så viktig. Med etablering av gode vaner tidlig i livet, prestasjoner på skolen, forebygging av livsstilssykdommer osv.”De skulle bare visst hvor vanskelig det er”, tenker du. Å få til alt dette i praksis.

Sist oppdatert: 23. november 2011

Server grønnsaker på barnas premisser! Mindre barn liker ofte ikke at ulike ingredienser er blandet sammen som i en salat. Barn liker å ha en og en matvare for seg. Så det å spise grønnsaker etter ”tacometoden” hvor du kutter opp alle grønnsakene og legger de i hver sine skåler slik at alle kan ta de grønnsakene de vil selv, er for mange den beste måten å få barna i grønnsaker på. La barna selv få bestemme hvilke og hvor mye grønnsaker de tar på tallerken.

Har du litt større unger, så gir du dem en ordentlig kniv, lar dem slippe til på kjøkkenet og de kan stå for kuttingen av grønnsakene til fredagstacoen. La det gjerne være en fast oppgave barna har denne dagen! Bruker du karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig og grove tortillalefser eller varierer med grove pitabrød, får du et magert og næringsrikt måltid. La taco bli en sunn avslutning på uka!

 

Taco

Lag taco av karbonadedeig, eller varier med kylling eller kyllingkjøttdeig.

Tips: Det går faktisk an å lage taco av tunfisk også! Bruk tunfisk i vann (klem ut vannet), og varm tunfisken på panna sammen med krydderblandingen. Prøv da vel!

Forslag til grønnsaker ungene kan kutte opp:

Salat

Agurk

Paprika i flere farger

Rødløk

Tomat

Mais

Ananas

Avocado

Salatbønner

Sukkererter

Lær gjerne ungene å lage en guacamole også:

1 avocado

2 fedd hvitløk, finhakket

½ rød chili (barna kan gjerne bruke chilipulver)

1-2 ss kesam

Litt sitronsaft

Salt og pepper

Alle ingrediensene kan moses sammen i en bolle med gaffel.

Tacoen serveres med tomatsalsa, lettrømme/kesam og hjemmelaget guacamole.

 

Tid å lage: 30 min

Passer for: alle, spesielt populært blant de yngste!

Visste du at: Fra barnet er ca 6 måneder gammelt, kan det i prinsippet spise alt mulig!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSunn og god turmat
Neste artikkelSunn og rask frokost
DEL