Er fredagen fast tacodag? Her er fire oppskrifter som gir deg nye måter å tilberede taco på.

Publisert: 24. september 2012

TACOOMELETT

Tilsett litt tomatpesto i omelettrøra, og legg den ferdig stekte omeletten i et tacoskjell. Hvem har sagt at omelett er kjedelig?

Ingredienser (én porsjon)   

– 2 stk tacoskjell
– 2 stk egg
– ca. ¼ ts salt
– 1 ss tomatpesto
– 2 ts lettrømme
– 2 blad hodesalat

 

 

 

Slik gjør du

1. Bland egg, salt og pesto og stek som vanlig omelett i liten panne.

2. Del omeletten i to og legg den i tacoskjell.

3. Pynt med salatblader og rømme.

Les mer: Hvordan få barna til å spise?

TACOSALAT

Er du en taco-elsker bør du absolutt prøve denne sunne tacosalaten! I stedet for ferdig krydderblanding kan du krydre retten med malt spisskummen og chili. Har du friske krydderurter, så bland dem i salaten for ekstra smak! Og har du en klatt yoghurt og litt salsa, er det utmerket til.

Ingredienser (fire prosjoner):

 – 400 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
2 ss flytende margarin
1 stk hakket løk
3 båt hakket hvitløk
2 stk hakket tomat
1 boks hermetiske røde bønner
1 pose tacokrydder
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk issalat
1 dl kesam original, 8 % eller matyoghurt

Slik gjør du:

1. Stek hakket løk og hvitløk til det er mykt og blank. Tilsett karbonadedeig og stek den sammen med løken til den er ferdig, ca 5 minutter.

2. Tilsett tomater, bønner og krydder. Kok det hele i 2-3 minutter, til tomatene er myke. Smak til med salt og pepper.

3. Fordel salaten på tallerkener og topp med kjøttblandingen.

Tips:
Bytt ut taco krydderblandingen med 1 ts malt spisskummen og ½ ts malt chili eller eksperimenter med dine egne favorittkrydder!

Les mer: Fire knallgode hverdagsmiddager

TACOBURGER

Alle elsker smaken av taco. Tacokrydder er et smakfullt krydder som egner seg i flere matretter enn selve tacoretten. Hva med en hamburger vendt i tacokrydder? Dette vil hele familien vil elske.

Ingredienser (to porsjoner)

- 400
g kjøttdeig av svin
- 1 pose tacokrydder
- 2 ss margarin eller olje til steking
- 1 pk ferdigkuttet salatblanding
- 4 ss hvitløkdressing
- 2 stk hamburgerbrød

Slik gjør du:

1. Del kjøttdeigen i to firkanter og klem disse ned i tacokrydderet. Stek burgerne i en stekepanne med margarin eller olje til de er gjennomstekte.

2. Legg salaten på hamburgerbrødet, deretter hamburgeren og topp det med dressing.

Bruk gjerne dine favorittgrønnsaker. For et sunnere alternativ kan du bruke solsikketoast/rugtoast i stedet for hamburgerbrød.

Les mer: Stopp fjaset!

TACOGRATENG

Smaken av tacos vekker fredagsfølelsen, men dette er kjapp hverdagsmat for hele familien.

Ingredienser (fire porsjoner)
- 600
g kjøttdeig av svin
- 1 ss margarin til steking
- 1 pose tacokrydder 
- 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
- 3 stk tomat
- 1 glass tacosaus
- 125 g hvitost 

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 ºC. Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.

2. Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen.

3. Hell over tacosausen og dryss over revet ost.

4. Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.

 Serveres med salat og créme fraîche.

Alle foto og oppskrifter: Matprat.no

Les mer: Få inspirasjon - gode oppskrifter på sunn mat

Les mer: Små måltider i hverdagen

Les mer: Kveldskos med god samvittighet

 

 

 

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHomofile Petter oppfylte pappadrømmen
Neste artikkel– Svigermor overkjører oppdragelsen vår
DEL