Her deler Gaye Rosland to av sine gode oppskrifter med deg: gresskarsuppe og ingefærkjeks.

Sist oppdatert: 29. oktober 2011

Gresskarsuppe

4 ss smør

1 kg gresskar, skrelte – uten frø og skåret i terninger.

4 store tomater eller 1 boks hermetiske

12,5 dl kyllingkraft, evt. buljong

salt og pepper

1-2 dl fløte og/eller melk

1 ts smør

Stek gresskar i smeltet smør.  Tilsett alle de andre ingrediensene.  Varm opp til kokepunktet, sett så ned varmen og la det småkoke i 40 min. Mal det til en puré.  Tilsett fløte og smør og server.  (Jeg unngår smør og fløte.)

Ingefærkjeks

5,6 dl hvetemel

2 ts ingefær

1 ts natron

3/4 ts kanel

1/2 ts nellik

Bland sammen og sett til siden.

Pisk 1/2 min.:

170 g smør

og tilsett:

2,5 dl. sukker

Tilsett:

1 egg

0,6 dl molasse (finnes i helsekostbutikker)

Rør hvetemelblandingen inn i smørblandingen.

Form i små baller (1 ss deig) og rull i sukker.  Legg på en brett dekket med bakepapir og stek i 10 min. på 180 grader. La de stå på brettet til de blir avkjølit.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSmåbarnsmor fikk hjertestans
Neste artikkelNår forholdet settes på prøve
DEL