De fleste er nok fullstendig klar over at sjokoladepålegg er noe av det søteste og mest usunne en kan ha på brødskiva. Men tydeligvis ikke alle…

Sist oppdatert: 19. desember 2012

I USA gikk en gruppe foreldre til søksmål mot produsenten av sjokoladepålegget Nutella. Grunnen var at de hadde gitt barna Nutella på brødskivene i den tro at det var sunt og næringsrikt. I reklamen het det at Nutella ville gi barna en god start på dagen og en «smakfull og balansert frokost». Men dette var ikke på grunn av sjokoladepålegget i seg selv, men dersom en spiste fullkornsbrød, melk og frukt til. De unnlot også å fortelle at sjokoladepålegget inneholder 55 prosent sukker og at en «anbefalt porsjon» dermed inneholder 200 kalorier.

Les også: Slik lærer du barnet sunne matvaner       Gode spisevaner skapes i hjemmet

Var ikke sjokopålegget sunt likevel?
Moren Marnie Glover sto i spissen for søksmålet, men flere foreldre slengte seg med. Alle følte de seg lurt av markedsføringen. De hadde stolt på at Nutella var et sunt pålegg.

Tingretten i New Jersey USA ga foreldrene fullt medhold. Påstandene fra Nutella om sjokoladepåleggets fortreffelighet ble karakterisert som falske og misvisende. Nutella hadde også unnlatt å fortelle at pålegget inneholder store mengder fett og palmeolje.

Sunn og god turmat!

Foreldrene fikk millionerstatning
Produsenten ble dømt til å betale om lag 17,3 millioner kroner. Av disse ble 14,3 millioner fordelt mellom foreldrene som følte seg lurt av Nutella.Nutella måtte endre markedsføringen av produktet.

Hva synes du om denne saken? Har du forståelse for at foreldrene gikk til sak? Eller burde de skjønt at sjokoladepålegg ikke er veldig sunt? 

Smarties på brødskiven!

Mer grønnsaker til barna

Kveldskos med god samvittighet

Hva synes du om artikkelen?