Sterke leserhistorier, mobbing i barnehagen, gutter med prinsessedrømmer, foreldre som krever Cola i barnehagen. Her er Familieverdens best leste saker fra 2011.

Sist oppdatert: 2. januar 2012

Artikkelen som ble den absolutte vinner i 2011, var saken der fire førskolelærere lettet på sløret og fortalte om hvilke krav foreldre stilte til barnehagen.

 
 

– Mitt barn skal ha Coca Cola til lunsj!

Norske førskolelærere forteller deg hva du ikke kan forvente av barnehagen.

 

 

Ansvarlig storesøster eller bortskjemt lillebror?

Er du en typisk lillesøster, eller er du den søte lillebroren som går sine egne veier med mammas velsignelse? Har din plassering i søskenflokken virkelig noe å si for hvem du er som person?

 

Vellykkede barn for enhver pris.

Hun truet med å brenne døtrenes kosedyr dersom ikke pianoleksen ble spilt feilfritt, og klippet i stykker tegningene deres dersom de var for stygge. Tigermammaen er curlingforeldrenes motstykke.


Farvel, lille Angelika!

Elin og Tore Helleren visste hvilken vei det bar. Da jenta deres sovnet inn, ble det en fredfull stund.
Ja, vi bryter foreldrereglene!

Som alle andre vet Familieverdens journalist at man bør snakke stille og rolig med den krakilske toåringen. At kjeks og sjokolade bare skal gis på lørdager. Og at belønning ikke vil føre noen steds hen. Men – heldigvis – er hun ikke alene om å bryte reglene.

Ha sex under Barne-TV

Et aktivt sexliv mens barna er små - er det mulig? Jan og Maria utnytter tiden når barna sitter foran tv'en. Når barne-TV er ferdig kommer foreldrene ut, "rufsete og lykkelige!"
"Sov, for helvete!"

Har du noen gang vært fortvilet over barn som ikke vil sove? Adam ble så frustrert av datteren sin at han skrev en barnebok for voksne - "Sov, for helvete".

Gutter med prinsessedrømmer

Hvordan ville du reagere dersom sønnen din heller ville gå i kjole enn i bukser? En amerikansk mor har skapt stor debatt med barneboken “My princess boy”. Norske Eva fikk selv en gutt med forkjærlighet for kjoler. 


Barneselskap: Barna som bli glemt

Da norsk-somaliske Arij (6) ikke svarte på bursdagsinnbydelsen, tok en omsorgsfull mor ansvar for å få den lille jenta med på festen. – Etter den bursdagen gikk jeg ikke lenger alene i friminuttene, forteller Arij i dag.Mathias (2) ble mobbet i barnehagen

Ingen ville leke med Mathias (2) – og personalet tok ikke ansvar. Hvor tidlig begynner barn å mobbe?

Vi fikk jenta vår tilbake

I sommer var Pia en glad og energisk 21 måneder gammel unge. Men i august endret hun seg. Gradvis ble allmenntilstanden dårligere, hun orket ikke å delta i lek, sov lenge og ville ikke stå opp. Diagnose: cøliaki.

- I'm a sexy little bitch!

5-åringen sa det med trøkk og innlevelse. Da sjokket hadde lagt seg, var neste tanke: Her må det strammes inn på iPad-bruken!
– Gi en kos til gamle tante Ruth!

Ville du gitt en fremmed gammel dame en kos eller satt deg på fanget hennes? Ikke det? Hvorfor forventer du at barnet ditt skal gjøre det da? Pass på barnets intimgrenser i jula.Heidi: Korfor anmelde eg ikkje?

Eg såg nyleg ein far som mishandla jenta si på Ikea. Opplevinga var så sterk at eg vart handlingslamma. Det skal eg ikkje bli "neste gong".
– En dame som ser ut som en mann!

Snakkesalige småtroll sier mye gøy – og av og til skulle man kunne synke i jorden … 


Hvordan få takknemlige barn?

Hvert år bruker vi enorme summer på julegaver, og samtidig fortviler vi over unger som bare river av papiret på gave etter gave – uten å si takk. Men har du lært barnet ditt takknemlighet?
Mamma annenhver uke

Anette har vært annenhver uke-forelder siden 2008. – Det har vært tre år med helt ulike fortegn: egoåret, sorgåret og omstartsåret, sier hun.
 

Ærlig mammablogger:
Hverdagslig kaos - helt normalt

Olaug Anne Rønsen ble lei av å lese blogger der alt så ut som glansbilder. I sin egen blogg viser hun hvordan hverdagen virkelig er – med rotete kjøkkenbenker og mislykka slipsvask.- Må jeg leke med sønnen vår?

Det han liker aller best i hele verden er å leke sammen med meg, og spør hele dagen om vi skal leke sammen. Det knytter seg i magen min hver gang han spør, fordi jeg verken har tid, ork eller lyst. Les hva Jesper Juul mener hun bør gjøre.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvor mye skal du stille opp?
Neste artikkel– Hun kysset sønnen min på munnen
DEL