Etter bruddet vil begge ha foreldreretten til barnet – dermed blir det krangel foran barnet hver gang det skal leveres til den andre forelderen. Hvordan kan det løses bedre?

Sist oppdatert: 7. mai 2012

 

Spørsmål:

Vi er separert og går mot skilsmisse, men problemet er at vi ikke klarer å snakke sammen uten å krangle. Vi har en datter på fire år som begge vil ha foreldreretten til, og krangler derfor hver gang vi møtes. Nå bytter vi på å ha henne, men levering og henting fører alltid til krangler, og han vil aldri gi henne fra seg uten at det blir en diger krangel av det. Hun skjønner jo ganske mye av hva som skjer, og jeg får skikkelig dårlig samvittighet for at hun havner midt i kryssilden. Fins det en bedre løsning på dette?

Svar fra familieterapeut Jesper Juul:

Det er viktig at du blir enig med faren til datteren så snart som mulig om en samværsavtale. Dere kan kontakte en mekler som hjelper dere med dette. Det offentlige familiekontoret har oversikt over hvem som kan hjelpe dere med å sette opp en samværsavtale. Dere kan få hjelp til å avklare ting som dere er uenige om. Det er viktig at barna ikke havner midt i kryssilden, og det er fint at du går inn for å gjøre noe med situasjonen. Det vil dere alle være tjent med.

Hva synes du om artikkelen?