Hvordan forholder man seg til menneskene man lenge kjente som par? Etter hvert kjenner man jo begge to godt. Hvem skal man fortsette å holde kontakten med? Hva om man blir tvunget til å velge?

Sist oppdatert: 7. mai 2012

Spørsmål:

Vårt eldste barn begynte i høst på skolen. Vi har venner med barn i samme alder og er forundret over hvor mange av dem som går fra hverandre. Hvordan skal vi forholde oss til disse venneparene når vi kjenner begge (og barna) og helst ikke vil ta side? Jeg føler de tvinger oss til å velge en av dem.

Svar fra familieterapeut Jesper Juul:

Ja, det er dessverre mange par som går fra hverandre i dag , og det er ikke lett for noen parter uansett hvilke faser i livet en befinner seg i.

Du spør hvordan dere skal forholde dere til vennepar som skiller seg. Det kan være vanskelig å vite hvem en skal støtte i denne fasen. Kanskje hjelper det å være åpen om dette overfor venneparene ? I noen tilfeller vil dere erfare at den ene parten selv velger hvilke venner han/hun vil forholde seg til videre. Det er uansett ikke alltid like lett å vite hvem en f.eks. skal invitere på fest dersom venneparet ikke kan snakke med hverandre lenger. Kanskje hjelper det å tenke over hvem du har hatt best kontakt med . Er det en god venninne som opplever skilsmisse , trenger hun din støtte. Det er uansett viktig å vise begge parter respekt.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKrangel om samvær med barnet
Neste artikkelSlik finner du din perfekte BH
DEL