Et aktivt sexliv mens barna er små - er det mulig? Jan og Maria utnytter tiden når barna sitter foran tv'en. Når barne-TV er ferdig kommer foreldrene ut, "rufsete og lykkelige!"

Sist oppdatert: 7. oktober 2011

Å få livet til å henge sammen når man har små barn er alltid et høyaktuelt tema. Når det gjelder samlivet er manglende lyst problemet for mange. For andre handler det om mangel på tid. I mange tilfeller påvirker disse faktorene hverandre. Hvordan finner man ork, lyst og samtidig tid?

– Vi har begynt å låse døren mens barna ser på barne-TV. Da har vi sex, prater og koser, forteller Maria.

Les også:

Slik blir du kåt igjen

Menn må ta ansvar for parforholdet!

Forvent at sexlivet er labert i småbarnsfasen

Jan og Maria har tre barn: Sofia på sju, Stine på fem og Oliver på tre år. De jobber heltid og har travle og fullstappede dager som mange andre. Det er bringing og henting til barnehage og skole, jobb og pendling, planlegging og innkjøp, barns aktiviteter…

– Hverdagene fyker avgårde og hver helg puster vi ut og konstaterer at vi klarte å få unna alt denne uken også. Men det går på bekostning av oss og forholdet vårt. Vi rakk aldri å prate om annet enn praktiske ting. Og sexlivet ble helt klart nedprioritert.

Trodde han ville skilles
En søndag kveld da barna hadde lagt seg skrudde Jan plutselig av tv’en som sto på av gammel vane.

– Vil du ha det slik? Spurte han meg der jeg halvveis lå i sofaen og kikket på noe jeg ikke engang husker. Først ble jeg redd. Vill han skilles? Forteller Maria.

Men Jan sa at han savnet kona si og syntes at det ikke var plass til dem som et par i familien.

– Vi er så opptatt av at barna skal ha det bra, vi kjører dem til aktiviteter og stiller opp. Selvfølgelig. Men hva med oss?

Les også:

Et godt parforhold – en gave til barnet!

Heller litt støv i krokene og en fornøyd partner

Det endte opp med en god samtale og en konkret plan. Jan og Maria gikk gjennom hvordan ukene så ut og lagde et skjema. De forsøkte rett og slett å finne åpne luker.

– Det var ikke lett. En mulig løsning var at en av oss måtte droppe å trene kveldstid etter at barna hadde lagt deg. Vi bytter på å trene, men når alle barna er i seng er vi segneferdige.

Rufsete og lykkelige
Paret kom på at det tross alt fantes en rolig stund, en time i uken etter kveldsmaten på onsdager.

– Onsdag er den dagen da ingen av barna har noen aktiviteter og vi alle spiser sammen. Vi bestemte oss for å vie den kvelden til familien, slik at alle får plass.

Mens barna er i sin barne-tv-verden, koser de voksne seg på soverommet.Den nye ordningen ble slik:
Klokken 17 har alle kommet hjem og lager mat sammen. Barne-TV begynner klokken 18, og da får de yngste gå fra bordet, mens Sofia dekker av bordet og setter inn i oppvaskmaskinen. Stine holder et øye med Oliver mens de ser på Barne-TV. Og Jan og Maria går inn på soverommet og låser døren.

Les også: Slik får du mer action på lakenet

– Den offisielle versjonen er at mamma og pappa trenger å hvile og være i fred. Så til tonene av Sauen Shaun har vi sex bak stengt dør. Det kjennes herlig, ler Maria. Og alle vinner på det!

Klokken 19 kommer foreldrene ut til barna «rufsete og lykkelige» som Maria uttrykker det. De legger Oliver og Stine, og klokken 20 får Sofia sin belønning: kveldsmat med mamma og pappa.

– Vi merker at Sofia liker det. Hun får følelsen av å være stor gjennom selv å ta ansvar for huset og søsknene. Deretter får hun egentid og god mat med mamma og pappa.

Onsdagskveldene har blitt hellige og vårt forhold har fått et positivt oppsving! Jeg anbefaler barnetv-sex til alle!

PS. Jan, Maria og barna heter egentlig noe annet. Foreldrene vil være anonyme av hensyn til barna.

Hva synes du om artikkelen?