En stor spørreundersøkelse viser at 8 av 10 single er positive til å møte en som har barn fra et tidligere forhold. Barn er altså ingen hindring for å forsøke å finne kjærligheten på nytt.

Publisert: 26. april 2011

Det er Norges største nettdatingstjeneste, Match.com som har gjennomført  spørreundersøkelsen blant 1800 norske single for å avdekke deres forhold til barn. Og det viser seg at hele 77 prosent av de spurte er positive til å date en singel forelder. Videre viser undersøkelsen at en majoritet av de single, som ikke har barn, drømmer om å få egne barn og helst innen en toårsperiode.

 

Hva er dine erfaringer – om du har noen? Stem nedenfor – og se hva andre har svart.

 


 

 

Single kvinner litt mer positive

Det er litt forskjell på hva kvinnene og mennene har svart; 82 prosent av de single kvinnene er åpne for å date en som har barn fra før – mens 74 prosent av mennene sier at de gjerne dater en singelmamma. Bare 1 av 10 kunne ikke tenke seg å date en med barn. Hovedgrunnen de oppgir er friheten til å gjøre spontane ting med sin partner. 

– Match.com har mange single foreldre som søker etter kjærligheten og undersøkelsen viser at barn absolutt ikke skremmer bort menn eller kvinner når de skal velge sin partner. Jeg er sikker på at resultatene fra undersøkelsen vil gi en god dose selvtillit til single foreldre som ønsker å finne sin partner, sier Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com. 

Ønsker seg barn

I undersøkelsen ble de single også spurt om de ønsket seg barn: 6 av 10 single, som ikke har barn, ønsker seg barn, 2 av 10 har ikke bestemt seg ennå, 18 prosent sier de ikke ønsker seg barn. Kjernefamilien står sterkt blant norske single og majoriteten ønsker seg ett eller to barn dersom de kunne velge helt fritt.  Videre sier de single at de gjerne vil ha vært sammen med sin partner i to år, bo utenfor byen i en villa eller et hus og være fast ansatt – før de får barn.

Ifølge undersøkelsen er den tradisjonelle familien med gifte foreldre i endring. Kun 35 prosent av de spurte sier at de vil være gift før de får barn. Til sammenlikning ønsker hele 56 prosent å være i samboerskap når de blir foreldre. Menn uttrykker i større grad enn kvinnene et ønske om samboerskap, 59 prosent mot kvinnenes 48 prosent.

Om undersøkelsen: Undersøkelsen ble gjennomført blant Match.coms norske medlemmer i mars 2011. 1800 medlemmer svarte på undersøkelsen, med et representativt utvalg av kvinner og menn.

   

 

 

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNeseblod
Neste artikkelTil alle mødre: Ta en pause!
DEL